Op donderdag 12 september van 19.00-20.30 uur organiseert de gerelateerde opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ een online infoavond. Aanmelden kan via e-mail aan judith.persoon@zuyd.nl o.v.v. online infoavond POH AGZ  12-09-24.

Wil jij aan de slag als praktijkondersteuner huisartsenzorg AGZ (POH AGZ)? Dan kun je voorafgaand dit voorbereidend en verdiepende schakelprogramma volgen. Verdiep je in thema's en ontvang praktische handvaten ten aanzien van onderzoek (Evidence Based Practice), methodisch handelen, klinisch redeneren en schrijfvaardigheden. Een afgerond schakelprogramma biedt, voor dokters- en apothekersassistenten, toegang tot de opleiding praktijkondersteuner huisartsenzorg  (POZ AGZ). 

Doelgroep

Dit schakelprogramma is bedoeld voor:

  • Doktersassistenten met minimaal 2 jaar werkervaring
  • Apothekersassistenten met minimaal 2 jaar werkervaring
  • Verpleegkundigen mbo (met/ zonder verpleegkundige vervolgopleiding)
  • Verpleegkundige hbo niveau 5
  • Paramedici op hbo niveau
  • Zij-instromers op hbo niveau met zorg achtergrond

Hierna kun je

Na succesvolle afronding van het schakelprogramma kun je starten met de opleiding tot Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ (POH AGZ) Je bent in staat om tijdens het programma kennis en vaardigheden te verdiepen en deze toe te passen tijdens de opleiding tot Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ (POH AGZ).

Te verbeteren competenties

Je ontwikkelt competenties op het gebied van: methodisch handelen, klinisch redeneren, leiderschap, ondernemerschap, kwaliteitsbevordering en schrijfvaardigheden. 

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 09-09-2024
Locatie Heerlen
Erkenning Bewijs van deelname
Kosten 500,00
Alle details weergeven

Opbouw

Het schakelprogramma bestaat uit 6 bijeenkomsten van 4 tot 6 uur per bijeenkomst (tussen 9.00-17.00 uur). Daarnaast bereid je de bijeenkomsten voor of werk je aan opdrachten. In totaal is de studielast ongeveer 8 tot 12 uur per week.  

Programma

Het schakelprogramma bestaat uit 6 bijeenkomsten waarbij de thema's onderzoek (Evidence Based Practice), methodisch handelen, klinisch redeneren en schrijfvaardigheden centraal staan. Het programma van de bijeenkomsten ziet er als volgt uit: 

  1. De eerste bijeenkomst staat in het teken van introductie. Wat houdt het programma in?  Aan bod komt wat het verpleegkundig proces en klinisch redeneren inhoudt? Daarnaast ga je aan de slag met het zoeken naar informatie. Hoe doe je dat? 

  2. Tijdens de tweede bijeenkomst komt binnen het verpleegkundig proces gegevensverzameling aan bod. Ook wordt er ingegaan op verschillende soorten onderzoek en de opbouw van een wetenschappelijk artikel.

  3. Tijdens de derde bijeenkomst komt de diagnostiek binnen het verpleegkundig proces aan bod. Hoe stel je een probleem vast? Wat is hierbij van belang? 

  4. In bijeenkomst vier gaan we in op het lezen en interpreteren van een onderzoeksartikel. 
    Hoe doe je dat? Daarnaast wordt besproken waar je op let bij het schrijven van een verslag

  5. Tijdens bijeenkomst vijf wordt er, in de context van het verpleegkundig proces, aandacht besteed aan het stellen van doelen en het verrichten van activiteiten. Dit gekoppeld aan het vastgestelde probleem. Daarnaast wordt er ingegaan op het schrijven van een goed opgebouwde, heldere en relevante inleiding.

  6. Gedurende de laatste bijeenkomst staat het zoeken en beoordelen van onderzoeksliteratuur centraal. Er wordt geoefend met het opstellen en geven van een korte presentatie. Daarnaast vindt er, t.a.v. het verpleegkundig proces, een verdere verdieping plaats in te stellen doelen en uit te voeren activiteiten. Op het einde van deze bijeenkomst vindt er een adviesgesprek plaats met de coördinator van de opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg AGZ.  De cursus wordt geëvalueerd en een advies met betrekking tot toetreding tot de opleiding wordt besproken.

Planning

Het schakelprogramma bestaat uit 6 bijeenkomsten van 4-6 tot uur. Deze dagdelen worden overdag tussen 9.00-17.00 uur ingepland.

Startdatum
09-09-2024
Prijs
500,00
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Incompany

Zuyd Professional biedt flexibele maatwerktrajecten aan voor teams in organisaties. De beoogde organisatie- en leerdoelen worden samen vastgesteld. Op basis daarvan wordt er een passend programma opgezet. Met Zuyd Professional blijft je organisatie relevant voor de uitdagingen nu en in de toekomst. Meer weten? Bekijk deze pagina.

Praktische informatie

De kosten voor het schakelprogramma zijn inclusief administratiekosten. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving Moodle. Je vindt hierin onder andere cursusinformatie en leeractiviteiten.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar aan het schakelprogramma als: 

  • Doktersassistente niveau 4 met 2 jaar werkervaring
  • Apothekersassistente niveau 4 met 2 jaar werkervaring
  • Mbo verpleegkundige (met/ zonder verpleegkundige vervolgopleiding)
  • Verpleegkundige hbo niveau 5,
  • Paramedici op hbo niveau
  • Zij-instromer op HBO niveau (met zorg achtergrond)

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.